Το Facebook ετοιμάζει ψηφιακό ειδησεογραφικό περιοδικό.Στην προσπάθειά του να προσελκύσει περισσότερους χρήστες από κινητές συσκευές, το Facebook σχεδιάζει τη δημιουργία ενός τύπου περιοδικόυ (σαν το Flipboard) για ειδήσεις.

Για περισσότερο από ένα χρόνο σχεδιάζεται αυτό το project, σύμφωνα με το Wall Street Journal. Ο Tom Waddington, προγραμματιστής για το blog Cut + Keep, έγραψε ότι εντόπισε κώδικα RSS για το Facebook, που δείχνει ξεχωριστή λίστα συνδρομητών για κάθε news feed. Η αναφορά του βγήκε στη δημοσιότητα περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα από την ανακοίνωση του Facebook ότι προσθέτει video στο Instagram.
Παρόλαυτά, όλοι είχαν υποθέσει ότι η ανακοίνωση θα αφορούσε κάποιο
RSS reader, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Google ότι θα αποσύρει το Reader την πρώτη Ιουλίου,
Για το Facebook, ένα τέτοιο project όχι μόνο θα έβαζε την εταιρεία στο χώρο των ψηφιακών εφημερίδων για κινητές συσκευές, αλλά θα έθετε την πλατφόρμα σε άλλο επίπεδο, επιτρέποντας στους χρήστες να εμπλακούν σε "ζωντανές" συζητήσεις, κάτι που φαίνεται ότι είναι στους στόχους της εταιρείας, από την ενσωμάτωση των hashtags. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για διαφήμιση.

www.socialstamp.gr