Βίντεο στο Instagram σε 7 απλά βήματα!



Το βίντεο μέσω Instagram είναι πλέον γεγονός. Δοκιμάσαμε τη νέα αυτή εφαρμογή και τις δυνατότητές της. Ακολουθεί μια λίστα με οδηγίες για το πώς να φτάχνετε και να μοιράζεστε τέτοια βίντεο.

Αφού εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση του Instagram, πατήστε το μεσαίο εικονίδιο με το μπλε φόντο, όπως κάνατε μέχρι τώρα για να τραβήξετε μια φωτογραφία.

Μετά από αυτό, πατήστε το εικονίδιο με την κάμερα δεξιά από την κάμερα του Instagram.


Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να μαγνητοσκοπείτε το βίντεό σας, πατήστε το κόκκινο κουμπί -όσο κρατάτε πατημένο το κουμπί, συνεχίζει η μαγνητοσκόπιση, με όριο τα 15 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο μικρότερης διάρκειας, με ελάχιστο χρόνο τα 3 δευτερόλεπτα.


Όταν σταματήσετε να πατάτε το κόκκινο κουμπί, σταματάει και η μαγνητοσκόπιση. Κάθε πλάνο αντιπροσωπεύεται από ένα μπλε κομμάτι στη γραμμή του βίντεο. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το πλάνο, πατήστε το Χ αριστερά από το εικονίδιο της βιντεοκάμερας, και αυτό το κομμάτι θα γίνει κόκκινο.


Πατήστε ξανά το εικονίδιο του κάδου απορριμάτων και εξαφανίζεται για πάντα. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να διαγράφετε το τελευταίο πλάνο κάθε φορά.


Ακριβώς όπως με τις φωτογραφίες, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα 13 νέα φίλτρα. Άσχετα με το ποιό φίλτρο θα επιλέξετε, η εφαρμογή του Cinema feature γίνεται αυτόματα, μειώνοντας το τρέμουλο της εικόνας και με ελαφριά επεξεργασία του φόντου (μπορείτε να το απενεργοποιήσετε πατώντας το εικονίδιο με την κάμερα που τρέμει).


Εδώ βλέπετε πώς μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο που επιθυμείτε. Σε αυτό το παράδειγμα, επιλέξαμε την πρώτη επιλογή.


Από εδώ και πέρα, η διαδικασία είναι γνωστή για τους χρήστες του Instagram. Επιλέγετε το κείμενο που θα συνοδεύει το βίντεό σας, αν θέλετε να προστεθεί στο χάρτη σας, αν θα ορίσετε τοποθεσία και αν θα το κάνετε share και σε άλλα δίκτυα social media.


Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα, που δημοσιεύεται στο feed του Instagram, ακριβώς όπως οι φωτογραφίες, με τη μόνη διαφορά ότι εμφανίζεται ένα βέλος πάνω δεξιά στην οθόνη. Το βίντεο ξεκινάει αυτόματα όταν σταματήσετε να κάνετε scroll και παίζει μόνο μια φορά - πρέπει να κάνετε πάλι κλικ στο βίντεο για να ξαναπαίξει από την αρχή - αντίθετα με το Vine που το βίντεο παίζει ξανά και ξανά.

Άν δε θέλετε να παίζουν αυτόματα τα βίντεο στο feed σας, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (το γρανάζι που βλέπετε στο προφίλ σας) και στις ρυθμίσεις, πατήστε το off στο "Auto-Play Videos".


Και το καλύτερο; Όλα αυτά είναι δωρεάν!

www.socialstamp.gr